CABARETVOORSTELLINGEN VOOR SCHOLEN

Klik voor filmpjes en informatie Klik voor filmpjes en informatie Klik voor filmpjes en informatie

Robert Brouwer

Alle voorstellingen worden gespeeld door cabaretier Robert Brouwer, onderhand op vele middelbare scholen en basisscholen in Nederland en Belgi´┐Ż een begrip als het gaat om het spelen voor jongeren en jeugd.

Robert Brouwer Robert Brouwer Robert Brouwer, winnaar van het Groninger Cabaretfestival en tweede-prijswinnaar op het Leids Cabaretfestival, maakt sinds 1987 solovoorstellingen. Robert Brouwer Brouwer, zelf opgeleid tot leraar, speelde inmiddels ruim 3600 voorstellingen voor scholieren in het primair en voortgezet onderwijs en wist zelfs de meest weerbarstige leerling tot het einde toe te boeien.

Een programma van Robert Brouwer 'overkomt' je. Voordat je als leerling beseft wat er aan de hand is, zit je er al middenin. Voordat je de kans krijgt even niet op te letten, besef je dat je je al een uur aan het vermaken bent. Met veel grappen, en veel mimiek, sleept hij de leerlingen bijna letterlijk mee in komische verhalen, die aansluiten op hun belevingswereld. Cabaret met een thema, maar altijd zonder moraliserend vingertje.

Naast een vijftal voorstellingen voor verschillende groepen van het middelbaar onderwijs speelt Robert vaak voor speciaal onderwijs. Ook heeft Robert drie verschillende voorstellingen voor de bovenbouw van het basisonderwijs, en een aparte voorstelling voor personeel in het onderwijs.

Robert in Altijd Wat

Op dinsdag 25 oktober 2011 zond het NCRV-programma Altijd Wat een portret uit van Robert Brouwer, met daarin een impressie van een voorstelling. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Robert in De Nachtzoen

Op 4 november 2013 geeft Robert in het IKON-programma De Nachtzoen zijn visie op het nut van cultuur voor kinderen.
Klik hier om de uitzending te bekijken.

spelen of spellen

Naast cabaretier is Robert ook ontwerper van bordspellen. In 2011 bracht uitgeverij Noordhoff van zijn hand Het Grote Basisschoolspel uit, dat in datzelfde jaar werd uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2011. In 2013 werd een spel van Robert winnaar bij de wedstrijd Het leukste spel van Nederland, en dat spel ligt nu in de winkels onder de naam Planes, Race rond de wereld (Identity Games/Disney).