Expeditie naar Mars

EEN RETROFUTURISTISCH KIJK- EN HOORSPEL

In de jaren 40, 50 en 60 van de vorige eeuw waren hoorspelen razend populair. Grote delen van Nederland zaten wekelijks gekluiterd aan de radio voor een volgende episode van spannende detectives of verhalen over de ruimtevaart. Met de huidige kennis over ruimtevaart klinken de sciencefictionhoorspelen uit die tijd nu wat oubollig, maar dat geeft ze ook meteen hun charme. Deze charme werd versterkt door de intonatie en wijze van acteren die toen gebruikelijk was. 

Robert Brouwer heeft een hoorspel ontwikkeld in de traditie van de oude hoorspelen, maar met een knipoog naar de huidige tijd. Een het hoorspel, ogenschijnlijk uit de jaren 50, zich afspelend in de verre toekomst (1992!), waarin het verhaal verteld wordt van de voorbereidingen die de aardbewoners treffen voor de algehele kolonisatie van de planeet Mars. 

Tijdens de voorstelling zijn we op bezoek bij de inspeciënt. Op het podium saan en liggen allerlei apparaten en attributen die geluiden kunnen maken. Terwijl de acteurs het verhaal vertellen, probeert de inspeciënt uit alle macht alle bijpassende geluiden precies op het goede moment te laten klinken. Dan blijkt dat één van de acteurs net te zijn komen opdagen. 

Zal de inspeciënt in staat zijn het verhaal met zijn attributen zo aan te pasen, dat het voor de luisteraars geloofwaardig blijft…?

Informatie

Robert heeft een eigen tent tot zijn beschikking waar hij de voorstelling meerdere keren per dag in kan spelen. De voorstelling duurt circa 30 minuten.

 –

Expeditie naar Mars is al gespeeld op:

 Zwolle Unlimited Festival
Taribush Kuna Festival
Sonsbeek Theater Avenue
 Noorderzon in Groningen
Valkhof Theater Avenue

 –

Bekijk hieronder een korte impressie
van Expeditie naar Mars.