Het grote basisschoolspel

Het grote basisschoolspelIn 2011 heeft uitgeverij Noordhoff een spel uitgeven, dat is bedacht door Robert Brouwer: Het Grote Basisschoolspel. Een leuk, spannend en leerzaam spel, gebaseerd op de lesstof van de basisschool. In juli 2011 werd het spel genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011. Kinderen konden van augustus tot en met oktober stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl op de vijf genomineerden. En op 9 november werd de uitslag bekend:

Het Grote Basisschoolspel is speelgoed van het jaar 2011 geworden!

Door vragen te beantwoorden kun je diploma’s of stapkaarten verdienen. Wie als eerste alle diploma’s heeft verzameld, is de winnaar. Stapkaarten gebruik je om sneller bij andere diploma’s te komen. Met een juf of bluf maak je het jezelf makkelijker, of de andere spelers moeilijker. Bijzonder aan het spel is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. In de doos zitten vragenkaartjes voor groep 3 t/m 8, voor elke groep 360 vragen, en elke speler beantwoord vragen van zijn of haar groep. Daardoor kunnen kinderen uit verschillende groepen het spel tegen elkaar spelen.

In de doos:
1 dubbelzijdig spelbord (de ene kant voor groep 3-4, de andere voor groep 5-8), 4 pionnen, 1 dobbelsteen, 20 stapkaarten, 8 bluffen, 12 juffen (en meesters), 6 vragensetjes (per groep, 3 t/m 8, 360 vragen), 2 uitlegkaarten en 24 diplomakaarten.

De uitbreidingsset
Honderden nieuwe, leuke, lastige en uitdagende vragen om in te brengen in Het Grote Basisschoolspel! Per set 60 vragenkaarten, met in totaal 360 vragen op het niveau van een bepaalde groep over 6 verschillende schoolvakken: rekenen, taal, natuur, aardrijkskunde, geschiedenis en schoolplein (vragen over allerlei onderwerpen).

De spreekbeurtset
Word specialist in Het Grote Basisschoolspel! Met de spreekbeurtset kan je je eigen interesse invoeren in Het Grote Basisschoolspel. Er zijn spreekbeurtsetjes over paarden, over dinosaurussen, over sterren en planeten, en vele andere onderwerpen!

De meesterset TAAL
Word meester in je vak, word de taal meester! Met de meesterset TAAL maak je van Het Grote Basisschoolspel een nieuw spel: Het Grote Basisschool Taalspel. Per set 60 vragenkaarten, met in totaal 360 vragen over 6 verschillende onderdelen van het vak taal op het niveau van een bepaalde groep.

De meesterset REKENEN
Word meester in je vak, word het rekenen meester! Met de meesterset REKENEN maak je van Het Grote Basisschoolspel een nieuw spel: Het Grote Basisschool Rekenspel. Per set 60 vragenkaarten, met in totaal 360 vragen over 6 verschillende onderdelen van het vak rekenen op het niveau van een bepaalde groep.

De ouderset
Moeder, vader, oudere broer, oudere zus, oom, tante, opa of oma: iedereen doet mee aan Het Grote Basisschoolspel!
-Deze doos bevat 60 vragenkaarten, met in totaal 360 vragen over 6 verschillende schoolvakken op middelbare schoolniveau:
-rekenen (wiskunde)Het grote basisschoolspel
-taal (Nederlands)
-natuur (biologie, natuurkunde, scheikunde)
-aardrijkskunde
-geschiedenis
-schoolplein (vragen over allerlei onderwerpen)

Bezoek ook de website www.grotebasisschoolspel.nl voor alle informatie en nieuws.