Robert Brouwer in de pers

“Een gruwelijke vertelling, die hij met plastische motoriek, levendige mimiek en virtuoze stemmetjesmakerij neerzet, in hoog tempo en met taalgebruik dat voelbaar overkomt bij de geamuseerde doelgroep. Zonder stemverheffing krijgt hij de gymzaal stil en houdt zijn publiek (op een notoir lastige leeftijd) schijnbaar moeiteloos vast..” 
(Arnhemse Courant)

“Soms gebeurt het gewoon. Je bezoekt een voorstelling van een kleinkunstenaar. Je kijkt, je luistert, en je weet dat je getuige bent van de geboorte van een theaterpersoonlijkheid. Robert Brouwer is voor alles Robert Brouwer en, afgaande op de voorstelling en het applaus in Schoonhoven, zal die naam in de toekomst voor zichzelf spreken.”
(Goudse Courant)

“Robert Brouwer komt de eer toe als enige met zijn programma een afgerond verhaal te presenteren: geen geringe opgave. Hij bleek zonder meer genoeg uitstraling en techniek in huis te hebben om een zaal met de omvang van de Leidse schouwburg aan te kunnen.”
(Trouw)

“Voortdurend zet Brouwer de toeschouwer op het verkeerde been. Lugubere voorvallen maakt hij door het gebruik van gemeenplaatsen vertrouwd en verteerbaar. Met zijn mimisch talent en lenige expressieve lichaamstaal maakt hij van spits woordgebruik en verrassende toneelbeelden een geheel van absurde harmonie.”
(Twentsche Courant)

“Brouwer heeft onmiskenbaar talent, hij kan heel wat typetjes overtuigend neerzetten; hij is in staat een consistent verhaal te schrijven en via allerlei aardige uitstapjes op de verhaallijn terug te komen. Verder heeft hij een aardig smoeltje en een expressief lijf en kan hij heel wat met lichaamstaal uitdrukken. Bovendien bekt hij zijn teksten in een lekker tempo.”
(Winschoter Courant)

“Robert Brouwer is creatief en ontzettend sterk in zijn tekstbeheersing. Hij is in improvisaties niet kapot te krijgen.”
(Nieuwsblad van het Noorden)

“Vol bewondering over de compositie van zijn verhaal, over zijn toneelinstinct en zijn veelzijdigheid. Brouwer heeft een grote uitstraling.”
(Brabants Dagblad)