Voorstellingen voor het Primair Onderwijs (PO)

LERARENQUARK

Een aantal jaren geleden bracht cabaretier Robert Brouwer in de Apeldoornse Schouwburg in opdracht drie maal een programma van een half uur, geheel en alleen over leraren en het onderwijs. Zo’n 800 leraren genoten van de uitbeeldingen van diverse types leraren: veel mimiek, veelgrappen, veel onderwijs. Naar aanleiding van dit zeer succesvolle optreden kreeg Robert talloze verzoeken hetzelfde programma te komen spelen op onderwijsdagen, fusiebesprekingen, personeelsfeesten en vele andere gelegenheden op middelbare scholen en basisscholen.

Afhankelijk van de wensen van de school kon Robert -overigens zelf afkomstig uit het onderwijs- het programma enigszins toespitsen op een specifieke gelegenheid of situatie. Ook wist hij met behulp van delen uit zijn theaterprogramma ‘Quark’ de voorstelling uit te breiden tot een maximale lengte van 80 minuten.

Wegens het succes van dit oorspronkelijk eenmalige project is deze voorstelling over leraren een geheel eigen leven gaan leiden. Onder de titel ‘Lerarenquark’ wil hij graag de mogelijkheid bieden dit programma te boeken.

Lerarenquark is een voorstelling voor personeel in het onderwijs, over personeel in het onderwijs. Lerarenquark kan worden gespeeld met een lengte variërend van 20 tot 80 minuten.

Herkenbaar?

Hé, jongens toe nou. Nou even geen propjes, oke? Nou éven niet… Laten we afspreken: ik sta hier mijn best te doen, doen jullie dan ook even je best…

Nou jongens, een beetje keten is leuk, maar er zijn grenzen, oké? Nou éven niet… Straks weten julie het weer niet tijdens het proefwerk, en wiens schuld is het dan weer?

Ja jongens, dit is belángrijk! Ik sta hier niet voor mezel, ik sta hier voor jullie. Dit doen jullie thuis toch ook niet? Ofwel?

Ja, moet ik dan kwaad worden?! Ik word zó even kwaad hoor. Echt, het maakt mij niet uit. Echt, ik wordt gewoon even kwaad… Best wel… Maar eigenlijk word ik hier alleen maar ontzettend verdrietig van…

Ja nou is het uit! Genoeg! Stilte! Ab-so-lu-te STILTE? Wie haalde daar adem? Ga d’r maar uit!

 –

Doelgroep
Personeel in het onderwijs

Lengte
 50 minuten

Bekijk hier de prijzen en meer informatie.